Hjerte Huset

Wu Xing - De 5 elementer

Wu Xing QiGong, også kaldet De 5 elemeters QiGong, udspringer fra Daoismen og er i dag anerkendt som Medicinsk QiGong.
Den Daoistiske Qi-praksis hører til blandt den ældste træning i Kina. Igennem tiden har Daoisterne lanceret et væld af metoder til at balancere yin og yang samt styrke det frie flow af Qi i kroppen.
Mange af disse metoder bygger på et samarbejde mellem det bevidste åndedræt og nøje fastlagte positioner og bevægelsesmønstre. Vi kalder det QiGong. I QiGong eksisterer der et høje samarbejde mellem intentionen (Yi), åndedrættet og bevægelsernes koreografi.
Wu Xing QiGong udspringer fra Daoisternes observationer af naturen og mennesket (som ikke er adskilt fra naturen). Disse observationer har fundet sted i hverdagslivet væk fra byerne og ude på landet, hvor bønderne opdyrkede jorden og var afhængig af naturens skiftende tilstande. Noget af det, som disse gamle seere lod mærke til, var bla. årscyklussen, ændringer i temperaturen samt samspillet mellem lys og mærke.

Alt i naturen er et spørgsmål om cykliske tilstande, som forvandler sig til stadighed. Vores kroppe og indre organer er til stadighed i en interaktion med disse skiftende faser. Hver årstid indikerer et særligt vejr-mønster og klima, som vores krop vil respondere på.
I Wu Xing QiGong arbejder vi med at harmonisere disse skiftende faser og deres tilhørende indre organer og dere tilknyttede meridianbaner i vores krop. Vi kalder det for De 5 Elementer eller 5 Faser (WuXing) i TCM Traditionel Kinesisk Medicin. De 5 Faser er: Metal, vand, træ, ild og jord. 
De 5 elementers QiGong er en af de mere flydende QiGong stilarter. Den består af rolige bevægelser, hvor den ene bevægelse afløser den anden i et sammenhængende og glidende flow.
Der generes stor indre varme og velvære gennem denne unikke og blide meditative QiGong-form. Alle hoved-meridian-banerne strækkes og renses effektivt.
Formen består af enkle og rolige bevægelser hvor alle kan deltage.

Næste workshop med Wu Xing:

 

Dato:  Lørdag den 1. juni 2024 

Tid: kl. 10.00 - 15.00

Pris: kr.  320,00 incl. frokost

Link til tilmelding hos Fora Fritid: https://fora-fritid.dk/kurser?course=24-1-0638A

Underviser Ulla Kronel 23384584

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn