Hjerte Huset

(se videoer længere nede på siden)

 

Qi Gong er...
 
Stilhed i bevægelse - Bevægelse i stilhed
Mindfulness i bevægelse
Meditation i bevægelse
Bevægelse af energi
Et klart og roligt sind
Et åbent hjerte
Indre fred og ro
 
Qi Gong kendetegnes ved rolige bevægelser.
At bevæge sig uden anstrengelse.
At bevæge sig med er fredfyldt sind.
At skabe et roligt åndedræt ved rolige bevægelser.
At skabe rolige bevægelser ved et roligt åndedræt.
Balancerer det fysiske og det psykiske legeme.
 
Qi Gong er en bevægelseskunst der er mere en 4000 år gammel og tager udgangspunkt i Den Traditionelle Kinesiske (TMC) Medicin, som netop arbejder i vores energikrop, i meridianbanerne, ligesom akupunktur og zoneterapi og andre behandlingsformer fra østen. Der arbejdes med stræk og bevægelse af meridianerne, der løber i kroppen.
 
Bevægelserne udføres stående i et behageligt flow, hvor vi kan lære at bevæge os uden anstrengelse. Vi bliver dog både styrket i hele kroppen og mere smidige gennem øvelserne, samtidig med, at vi lærer at forbinde os dybere med vores åndedræt i alle øvelserne.
 
Åndedrættet er den bærende del af Qi Gong. Det dybe og bevidste åndedræt skaber ro i sindet, løsner spændinger i kroppen og styrker immunforsvaret.
Når vi lever en travl og måske stresset hverdag, spænder vi ubevidst op i kroppen, fordi vi ikke er nærværende tilstede i vores krop, man kan sige at vi ikke er i forbindelse med os selv.
De fleste som begynder at dyrke Qi Gong regelmæssigt, oplever at få det meget bedre i forhold til sådanne ubalancer, netop på grund af, at øvelser udføres skånsomt og meditativt i samklang med åndedrættet, samtidig med at de styrker kroppen og løsner gamle spændinger i led, bindevæv og muskler.

Qi Gong hjælper os med at komme ned og ind i kroppen. Den hjælper os med være i nu´et. At sætte tiden i stå. Stilhed. Ofte lever vi i en konstant stress tilstand i kroppen. Vores åndedræt er overfladisk hvilket aktiverer vores parasympatiske nervesystem som er en overlevelsestilstand. Vi lever i en kamp eller flygt tilstand hvor blod, ilt og energi drives til ben og arme. Når vi styrer vores åndedræt og laver dybe indåndinger ned i maven flytter vi over til den sympatiske nervesystem. Den sympatiske nervesystem styrer vores fordøjelse og immunforsvar. Nu er der tid til at kroppen kan slappe af og leve livet. Ikke kun overleve. 

Qi Gong er kunsten at bevæge livskraften i kroppen.

Qi skal være i bevægelse, for at vi kan føle os frie, sunde og raske, så vi kan have et aktivt og berigende liv.

Den fysiske træning udgøres af enkle, bløde og naturlige bevægelser. Qi Gong udføres stående i et langsomt og meditativt tempo. Træningen fremmer bevægelse i Qi - Livskraften og gavner krop og sjæl.

Når jeg laver Qi Gong lægger jeg stor vægt på energiernes flow, visualisering samt på det meditative forløb. Vi går langsomt frem og dermed dybt ned i hver øvelse.

Da Qi (Chi - Livskraften) er kroppen livskilde, har dens flow en stor indflydelse på kroppens fysiske balance og sundhed samt på sindets tilstand.

Ved at udfører Qi Gong jævnligt giver du din krop og dit sind mulighed for at opretholde en sund tilstand samt genopbygge den indre sunde balance.

 

Formiddagshold

Eftermiddagshold

Aftenhold

 

I disse videoer fortæller og viser jeg lidt Qi Gong. Prøv at være med :-)

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn