Hjerte     Huset 

(se videoer længere nede på siden)

 

Qi Gong kendetegnes mest ved de langsomme bevægelser. Der er fokus på åndedrættet og visualiseringen. Der arbejdes med stræk og bevægelse af meridianerne der løber i kroppen.

Qi Gong hjælper os med at komme ned og ind i kroppen. Den hjælper os med være i nu´et. At sætte tiden i stå. Stilhed. Ofte lever vi i en konstant stress tilstand i kroppen. Vores åndedræt er overfladisk hvilket aktiverer vores parasympatiske nervesystem som er en overlevelsestilstand. Vi lever i en kamp eller flygt tilstand hvor blod, ilt og energi drives til ben og arme. Når vi styrer vores åndedræt og laver dybe indåndinger ned i maven flytter vi over til den sympatiske nervesystem. Den sympatiske nervesystem styrer vores fordøjelse og immunforsvar. Nu er der tid til at kroppen kan slappe af og leve livet. Ikke kun overleve. 

Qi Gong er kunsten at bevæge livskraften i kroppen.

Qi skal være i bevægelse, for at vi kan føle os frie, sunde og raske, så vi kan have et aktivt og berigende liv.

Den fysiske træning udgøres af enkle, bløde og naturlige bevægelser. Qi Gong udføres stående i et langsomt og meditativt tempo. Træningen fremmer bevægelse i Qi - Livskraften og gavner krop og sjæl.

Når jeg laver Qi Gong lægger jeg stor vægt på energiernes flow, visualisering samt på det meditative forløb. Vi går langsomt frem og dermed dybt ned i hver øvelse.

Da Qi (Chi - Livskraften) er kroppen livskilde, har dens flow en stor indflydelse på kroppens fysiske balance og sundhed samt på sindets tilstand.

Ved at udfører Qi Gong jævnligt giver du din krop og dit sind mulighed for at opretholde en sund tilstand samt genopbygge den indre sunde balance.

 

Formiddagshold

Eftermiddagshold

Aftenhold

 

I disse videoer fortæller og viser jeg lidt Qi Gong. Prøv at være med :-)

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn